Productieproces


Voor zowel ons schep- als ons diepvriesijs werken we met melk van onze eigen koeien. Deze melk wordt in een grote ketel aan de kook gebracht en tijdens het kookproces voegen we onze basis ingrediënten toe.
Onze basissuspensie wordt verwarmd tot 87° en afgekoeld tot 4°. Na dit proces is onze pap gepasteuriseerd.
Als onze basis is afgekoeld, laten we deze nog enkele uren rijpen voordat we deze verder verwerken tot ijs.
Op deze manier komt de smaak helemaal tot zijn recht.

De gepasteuriseerde en gerijpte pap is onze basis voor al onze verschillende soorten ijs. Afhankelijk van de smaak worden er ingrediënten toegevoegd.
Dit kan gaan van vanille extract over mokka en chocolade tot verse vruchten of een confituur.

Er is één uitzondering in ons assortiment aanwezig waarvoor we onze basispap niet gebruiken en dat is ons ijs van passievruchten.

Dit is meteen ook onze enige smaak die suiker - en lactosevrij is.


Hoe bestellen:

Vul ons bestelformulier in...

Je kan ons ook bellen voor een bestelling op 03 312 30 03 of spring even binnen.

Let op! Enkel indien u minstens 3 dagen op voorhand bestelt en een bevestiging krijgt.


Schepijs

Onze scheptogen zijn steeds zo rijkelijk mogelijk gevuld. Enerzijds hebben we ons vast assortiment dat bestaat uit:

Vanille Mokka Chocolade
Straciatella Aardbei Citroen
Hazelnoot Krieken Banaan
Pistache Framboos  
Speculaas Bosbes  


Daarnaast hebben we ook een variabel assortiment dat bestaat uit:

Koko's Ananas Muffin
Appelstrudel Mango Appelsien


Suikervrij & Lactosevrij:

Passievrucht



Diepvriesijs

Ons assortiment diepvriesijs bestaat uit dezelfde smaken als de smaken die we aanbieden in de scheptoog.

1 liter zoveel mogelijk smaken steeds verkrijgbaar
2,5 liter: vanille / andere smaken op bestelling
5 liter steeds op bestelling


Omdat we u steeds zo vers mogelijke producten willen aanbieden, kan het zijn dat sommige smaken uitgeput zijn. Heeft u een bepaalde hoeveelheid of een bepaalde smaak zeker nodig, dan noteren wij uw bestelling graag.